Nieuws

Coca-Cola interactief tijdens super bowl

29 april, 2016

Tijdens Superbowl 2016 draaide niet alles om Beyonce. Ons viel voornamelijk de interactieve video van Coca-Cola op. Het is opvallend om te zien dat een van de grootste merken ter wereld voor interactieve video kiest om tijdens een van de grootste Amerikaanse evenementen op te vallen. Dat laat maar weer zien waar interactieve video op dit moment staat.  Wat een compliment voor ZWAPPY, want net als bij onze eigen interactieve video, laat Coca-Cola je switchen tussen twee werelden. Alleen ging het hierbij niet tussen oud en nieuw, maar tussen realiteit en fantasie. Los van de geweldige experience is een van de voordelen dat je waarschijnlijk benieuwd bent naar zowel de realistische als de fantasieversie. Lees hier meer over de voordelen van interactieve video.

Van sportwedstrijd tot merkwedstrijd

Super Bowl is een Amerikaans sportevenement, waarbij de commercials tussen de wedstrijden door, minstens net zoveel kijkers trekken als de wedstrijden zelf. Het is zelfs voor merken een wedstrijd geworden om zendtijd te kopen voor tussen de wedstrijden door. Juist op die momenten proberen ze op originele manieren producten of diensten uit te lichten. De commercials zijn vaak zelfs zo origineel, dat veel kijkers er voor gaan klaarzitten.

Online video blijft groeien
Deze actie van Coca-Cola laat niet alleen zien hoe interactieve video, maar ook online video, er op dit moment voor staat. Zij kiezen er namelijk voor om niet alleen op tv te adverteren. Ze lanceren een grote productie online. Dat is de plek waar de mensen die niet of niet volledig naar Super Bowl kijken op gaan rond speuren. Slim, want een interactieve video is duurzaam, het blijft online staan tot wanneer jij dat zelf bepaalt. Volgens MarketingFacts is het in de lijn der verachting dat in de komende vijf jaar 2/3 van de online content uit videomateriaal bestaat.

Coco-Cola vindt interactieve video succesvol
Het is overigens niet de eerste keer dat dit merk voor interactieve video kiest. Al voor moederdag 2013 lanceerden ze een interactieve film waarbij het moederschap werd uitgelicht. Zo konden kijkers in de rol van een moeder of dochter kruipen en aan het einde van de video gratis met hun moeder of dochter bellen. Blijkbaar vond het bedrijf het de moeite waard om er nog eens in te investeren.