Cases

Het resultaat van interactieve video

5 januari, 2017

Interactieve video’s van ZWAPPY blijken te werken!

Een aantal weken geleden lanceerden we een interactieve videocampagne voor Deliveroo. Deze bezorgdienst plopt, samen met al hun fietsers, in verschillende landen en steden als paddestoelen uit de grond. Als relatieve nieuwkomers in Nederland waren ze opzoek naar meer naamsbekendheid. ZWAPPY bedacht en ontwikkelde daarom de brandawarness campagne: Spot the Roo. Een interactieve video-game waarmee je punten (en daarmee korting) kunt verdienen door Deliveroo-elementen te spotten in het Amsterdamse straatbeeld.

‘Verrassend’, ‘vernieuwend’ en ‘innoverend’

Deliveroo zet verschillende campagnes op ten behoeve van de engagement, interactie en activatie. Voor deze actie wilden ze graag ‘vernieuwend’, ‘verrassend’ en ‘innoverend’ zijn. Wij bedachten het concept omdat we geloven dat de spelers nog meer betrokken raken bij het merk, omdat ze met behulp van de interactieve video het merk in hun eigen straatbeeld terug zien. Daarnaast geloven we dat het spel zo verslavend werkt dat je na het spelen op straat verder gaat: ‘Kijk, daar fietst er weer een’, KLIK!
In het artikel van Marketing Tribune zie je nog meer redenen van dit bedrijf om te kiezen voor ZWAPPY – Interactieve Video.

Wat is het resultaat?

De opgestelde doelstellingen varieerden van brand awareness en engagement tot conversie. Aan de actie hebben we onze eigen ZWAPPY Analytics gekoppeld en daaruit is het volgende mooie resultaat gebleken:

– 64% van de unieke bezoekers kwam daadwerkelijk in actie (25% is gemiddeld);
– De gemiddelde speel- en of kijkduur was 92 % (40% is gemiddeld);
– 15% van de unieke gebruikers was bereid om zich via facebook of e-mail te laten registreren.
– De helft van de gebruikers speelden de game met behulp van een smartphone;